FRISS HÍREK

Jön az újabb lehűlés - fagyszolgálat és áthelyezett buszok Győrben

megjelent: 2016.01.16.

 

2016. január 4-én, az év első munkanapján közel két tucat helyi buszjárat maradt ki Győrben a hideg időjárás miatt. A buszok fagyással kapcsolatos műszaki problémák miatt nem tudtak elindulni a telepről aznap reggel. Az ehhez kapcsolódó első, részletes beszámoló itt olvasható.


Az előrejelzések alapján tartósan fagyos, igazi januári idő fogja jellemzi időjárásunkat a következő napokban. A várható erős lehűlésre, valamint a múlt heti gyengélkedő üzemkezdésekre való tekintettel az ÉNYKK ezen a hétvégén is fagyszolgálatot tart az Ipar utcai telephelyén, mellyel talán megoldható lesz, hogy szükséges mennyiségű üzemképes autóbusz álljon a győri utazóközönség rendelkezésre hétfő reggel. Ez azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap reggeltől estig, valamint a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka is dolgozik a járműjavító üzem, valamint lesz garázsmesteri-, és fagyszolgálat is. A társaság továbbá felhívta az autóbuszvezetők figyelmét arra, hogy lelépéskor a járműveket megtankolva, motorolajjal és fagyállóval feltöltve, kiékelve, a kézifékeket kiengedve hagyják a telepen.

Az ÉNYKK nem csak a fagyszolgálattal, hanem a csuklós autóbuszok hétvégi vezénylésével is megpróbálja megakadályozni a járművek elfagyását. Ez azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap a megszokottnál több csuklós autóbusz közlekedik a megyeszékhely útjain, így mivel ezek a buszok nem állnak egész hétvégén a telepen, kevesebb eséllyel fagynak el a hétfői üzemkezdésre.

Az ÉNYKK-nak számolnia kell azzal is, hogy a megelőző intézkedések ellenére nem tud elegendő autóbuszt kiállítani a hétfői üzemkezdésre. Ebben az esetben a régióból átvezényelt készenléti járművek is forgalomba állhatnak.

 

Jelenlegi állás szerint az alábbiakban olvasható az áthelyezett készenléti buszok rendszáma és típusa:
 

GXD-414 (Ikarus 263) - Szombathelyről
JDJ-622 (Ikarus 415) - Pápáról
JTG-464 (Credo BN 12) - Mosonmagyaróvárról
KCM-447 (Rába Premier) - Győr, helyközi állományból

Az Ikarus 263-as buszról már felkerült egy fotó a gyoribuszok.hu facebook olalára. További friss, külső-belső fotók is érkeznek az áthelyezett buszokról hamarosan az oldalra!

A fentieken kívül történt egy áthelyezés Pápáról Sopronba is. A pápai üzemegységnél szolgáló EVL-443 forgalmi rendszámú Ikarus 415-ös - ideiglenesen - a soproni helyközi üzemegységnél teljesít szolgálatot.

 

Mivel az áthelyezett buszok csak ideiglenesen vannak Győrben és Sopronban, az állományi listák és a képgalériák visszarendezésre kerültek az áthelyezési hullám előtti állapotra, azonban a más megyékből, de az ÉNYKK régiójából érkezett járművek bekerültek a győri helyi állományi listába.

-