FRISS HÍREK

Audi szerződéses járatok - indulásra készek a Blaguss új autóbuszai

megjelent: 2017.08.24.

 

Ahogy a gyoribuszok.hu júliusban elsőként számolt be róla, 2017. szeptember 1-től - az ÉNYKK helyett - a Blaguss szállítja majd az Audi járműgyáras dolgozóit. Ez az összes Audi szerződéses járatok mintegy felét jelenti.


A pontosan egy hét múlva esedékes nagy átállással kapcsolatban folyamatosan zajlanak az előkészületek. Az elmúlt hetekben megérkeztek a Blaguss soproni telephelyére azok az új MAN és Iveco autóbuszok, melyek szeptember 1-től csatasorba állnak a szerződéses járatokon. Első ütemben 15 db
MAN Lion's Regio, valamint 4 db Iveco alvázra épített midibusz áll forgalomba szeptember első napján. Utóbbiak a kisebb forgalmú járatokon közlekednek majd; egészen konkrétan Acsalagról, Bakonyszentivánról, Magyarkeresztúrról és Tatabányáról. Említésre méltó, hogy a midibuszok közül az egyik egy itthon épített darab, méghozzá az az Iveco Compacto 2, amely a 2017-es zsámbéki BUSEXPO-n mutatkozott be először a nagyközönségnek. Ezt a prototípust vásárolta meg a Blaguss.

A Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. által épített 9 méter hosszú, 30 fős Compacto 2.

 

A járműgyáras flotta egyetlen használt járműve szintén egy midibusz, mely az elmúlt hónapokban az anyavállalat kötelékében szolgált külföldön. A viszonylag keveset futott piros színű Iveco honosítása a napokban folyik Sopronban. A két másik Iveco alvázra épített midibusz teljesen új; ezek külföldön készülnek, s fehér, valamint barna színben érkeznek napokon belül a cég soproni telephelyére.


Blaguss-tól a Blaguss-hoz, avagy honosítás alatt a piros Iveco midibusz.

A fenti kocsikat követi az ősz folyamán további 4 db hófehér MAN Lion's Regio, így áll majd össze a Blaguss 23 db autóbuszból álló Audi járműgyáras flottája.

 


Útra készek a MAN Lion's Regio-k.

A buszokat a napokban osztják ki az egyes külső telephelyekre Sopronból. Az új kocsikról, valamint a kiosztás előtti nagy együttállásról készült egy fotógaléria, mely az ESEMÉNYEK galériában érhető el.


A szolgáltatóváltás miatt az ÉNYKK-nak összesen 21 db, viszonylag fiatal autóbusza szabadul fel szeptembertől. Ez a szokásosnál egy nagyobb áthelyezési, selejtezési hullámot generál majd a megyében és a régióban egyaránt. A selejtezésre és áthelyezésre kerülő buszokról egy későbbi cikkben olvashattok majd bővebben.
 

-