FRISS HÍREK

Új utastájékoztató táblák a megyében

megjelent: 2014.01.17.

 

Az elkövetkező hetekben kerül kihelyezésre a megye összes helyközi megállóhelyére - beleértve a közös helyi-helyközi megállókat is - a település nevét, a megállóhely elnevezését, valamint a kocsiállás kódját tartalmazó, az autóbusz ablakából is jól olvasható utastájékoztató tábla.

 

Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron a közös helyi-helyközi megállók esetében a tábla a megállóhelyet kiszolgáló helyi vonalak felsorolását is tartalmazza. Mivel a megye nagyobb részén egyelőre nem épült ki az intelligens utastájékoztató rendszer (csak Győrben, Sopronban illetve Sopron környékén jelenleg készül), a statikus utastájékoztatás fejlesztése is szükséges.

 

"Az új tábláknak köszönhetően a nem rendszeres utazóknak is sokkal könnyebbé válik a tájékozódás, az autóbuszból kitekintve pontosan követni tudják majd az útvonalat, és hogy mikor kell leszállniuk. A városokban egyúttal a helyi járatokra történő átszállási lehetőségeket is látni fogják. Az újítás ugyanakkor az intelligens utastájékoztató rendszerek használata mellett is hasznos lesz, mivel az internetes illetve wapos rendszerek is azt a kocsiállás-kódot használják az egyes megállóhely-oszlopok pontos beazonosítására, amelyek most kitáblázásra kerülnek. Fenti okból adódóan elképzelhető, hogy a jövőben kiteljesedhet a rendszer a tisztán helyi megállóhelyeket is felszerelve. Hasonló megállóhelyi táblák számos más városban, például Budapesten és Bécsben is segítik az utazóközönség tájékozódását." - tájékoztatta Winkler Ágoston, a Kisalföld Volán menetrendi előadója a gyoribuszok.hu-t.

 

Az új utastájékoztató táblák egyelőre a Vámosszabadi-Nagybajcs-Kisbajcs és a Gönyű-Nagyszentjános vonalakon, valamint Győrön belül az AUDI környékén és az Ipari Parkban kerültek kihelyezésre.

   

-