FRISS HÍREK

Győri buszt helyeztek át Veszprém megyébe, avagy indulnak az ÉNYKK-s helyi járatok Tapolcán

megjelent: 2016.12.29.

frissítve: 2017.01.03.

 

2017. január 1-től az ÉNYKK Zrt. látja el Tapolca város közigazgatási területén a helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállításhoz kapcsolódó feladatokat.

 

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete jóváhagyta a pályázati felhívást és a pályázati kiírást az autóbusszal végzendő, menetrend szerinti helyi tömegközlekedési feladatok ellátására közszolgáltatási szerződés keretében határozott időtartamra 2017. január 1. napjától 2022. december 31. napjáig terjedő időszakra, 6 évre. A pályázat benyújtási határideje 2016. november 30-a volt. A pályázati díjat egyedül az ÉNYKK Zrt. fizette meg, azonban a megadott határideig pályázatot nem adott be, ezért beérkezett ajánlatok hiányában a pályázati felhívás eredménytelenül zárult. Mint később kiderült, a pályázati kiírásban foglalt feltételek nem voltak összeegyeztethetőek, ezáltal elfogadhatóak az ÉNYKK üzleti szabályzatában foglaltakkal, ezért nem tettek ajánlatot, viszont tudtak ajánlatot adni a következő 1 évre, amíg egy új pályázati kiírást le tud bonyolítani az önkormányzat. A fentiek értelmében tehát 2017. január 1. napjától a közszolgáltatási szerződés megkötésére irányuló új eljárás lebonyolításához elegendő ideig, de legfeljebb 2017. december 31. napjáig szól a szerződés az ÉNYKK és Tapolca Város Önkormányzata között.

 

Tapolca város közigazgatási területén a helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállításhoz kapcsolódó feladatokat az MB Balaton Kft. látja el 2016. december 31-ig. A cég úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Kft. a jövőben már nem kívánja folytatni a helyi menetrend szerinti közösségi közlekedés közszolgáltatás ellátását Tapolcán, ezt az üzletágát meg kívánja szüntetni.

 

Következésképpen az ÉNYKK szolgáltatási területe január 1-től bővül, az előzetes információk alapján négy autóbusszal (3 fordakocsi + 1 tartalék) látják majd el Tapolca helyi autóbusz-közlekedését. A cég átcsoportosítással oldja meg, hogy szükséges mennyiségű autóbusz álljon a tapolcai utazóközönség rendelkezésre. Győrből az IFF-311 forgalmi rendszámú Ikarus EAG E94-es már átkerült Tapolcára, emellett a régió többi üzemegységétől is további járművek áthelyezése várható a napokban.  (Érdekességként megjegyezhető, hogy a győri E94-es áthelyezése óta egészen pontosan 100 darab autóbusz vesz részt a győri helyi közösségi közlekedésben.)

 

Az ÉNYKK-s tapolcai helyi menetrend itt érhető el.

A változás alapján az állományi lista és az IFF-311 képgalériája aktualizálásra került.

FRISSÍTVE, 2017.01.03.
A Győrből érkezett IFF-311 mellé Pápáról egy Ikarus 415-ös, az EVL-460, továbbá Várpalotáról egy Mercedes Sprinter, a KXL-114 került áthelyezésre Tapolcára.

-