FRISS HÍREK

Súlyos baleset Győrben: fejét találta a busz lemeze

frissítve: 2012.10.18.

A rendőrség gyoribuszok.hu-nak adott hivatalos tájékoztatása szerint:

A mentők értesítették a kapitányság ügyeletet az elmúlt napokban, hogy Győrben, a Gárdonyi Iskola elől egy férfit szállítottak kórházba súlyos fejsérüléssel, az éjszakai órákban. A vizsgálat eddigi adatai alapján a helyi járatú autóbusz szerelő ajtaja menetközben kinyílt és tarkó tájékon ütötte azt a 34 éves helyi illetékességű férfit, aki az iskola előtti járdán közlekedett. A védőkorlát úttest felőli oldalán haladó gyalogost a nyitott szerviz ajtó olyan erővel ütötte meg, hogy eszméletlen állapotban esett össze a földön. Egy járókelő talált rá, ő értesítette a mentőket. Az autóbusz sofőrje vélhetően nem vette észre, hogy a jármű jobb oldalán lévő szerviz ajtó kinyílt, majd a balesetet követően letörött és az úttestre esett. A Győri Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

A Győri Rendőrkapitányság közlekedési osztálya műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

előzmények: 2012.10.16.

‎2012 október 13-án - szombaton este - súlyos baleset történ Győrben, a Baross Gábor út és a Wesselényi utca kereszteződésében a Gárdonyi Iskolánál. A hírek szerint az LKN-073 forgalmi rendszámú autóbusz Marcalváros felől a Belváros felé haladt késő este, majd a kereszteződéshez érve az autóbusz egyik jobb oldali hátsó lemeze leszakadt a buszról, ami fejen talált egy gyalogost.

Az autóbuszvezető és az utasok csak a Révai utcában észlelték, hogy nincs meg a busz egyik oldalsó lemeze. A súlyosan sérült férfi - meg nem erősített információk szerint - kómába esett, állapota kedd délutánra javult.

A kép illusztráció.

-