FRISS HÍREK

Ónos eső Győrben és Sopronban - a buszok leálltak, nem volt tömegközlekedés

megjelent: 2009.01.14.

Közlekedési káosz, késések, jeges utak, és leállt buszok. Így lehetne a mai eseményeket jellemezni. Fennakadások Győrben és Sopronban is.

A hajnalban elkezdődött ónos eső miatt délelőttre, ill. kora délutánra teljesen megbénult a forgalom és a buszok közlekedése. Rengeteg baleset is történt.

A Kisalföld Volán járatai reggel még közlekedtek, de már 9.00-kor nem indult Ajkára és Pápára se busz Győrből. Körülbelül 10.00 óra fele a buszvezetők többségének azt mondták, hogy a következő megállóknál tegyék le az utasokat, és a busz pedig maradjon ott ahol van, amíg nem szólnak, hogy továbbindulhatnak. Mire végül 10.00-11.00 óra körül Pócza Mihály közölte, hogy leállították a helyközi közlekedést. Valamint a déli órákban a helyi buszok sem mentek, vagy nagyon nagy késésekkel. Délután 13.00 órára teljes volt a káosz a tömegközlekedésben. Felháborodott utasok, megkeveredett sofőrök. A vidéki buszpályaudvarba alig fértek el a buszok, mivel mindegyik visszajött és nem tudtak hol leállni. De még így is rekedtek buszok Kajárpécen, valamint Felpécen is. Győrújbarátra, Pannonhalmára, Bőny-Szőlőhegyre tartó buszok - magyarán vízszintes terepen még tudnak közlekedni, de "hegynek" fel, illetve le nem. Mivel a vidéki buszpályaudvar nem olyan nagy, hogy az egész helyközi állomány beférjen, volt olyan busz is amelyik csak a helyi buszmegállóba tudott beállni, illetve az út szélére.

Körülbelül 14.00 óra körül megindult a helyközi közlekedés, de csak szóló kocsikkal, és nagy kimaradásokkal.

A helyi buszok is már 13.30-tól visszatértek a rendes "kerékvágásba".

-