FRISS HÍREK

Neoplan jön, Ikarus megy
megjelent: 2018.10.18.

 

A VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében járműbeszerzési felhívást tett közzé idén év elején 31 darab új, háromtengelyes, TEMPO 100-as autóbusz beszerzésére. A tender eredményesen zárult, melynek köszönhetően a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. 31 darab teljesen új, távolsági Neoplan Tourlinert szállíthatott le a regionális közlekedési központoknak.

 

A nagy volumenű beszerzésből négy közlekedési központ vette ki a részét, köztük az ÉNYKK is. A régióba összesen 6 darab Tourliner érkezett a napokban, melyek a szombathelyi, a keszthelyi, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a veszprémi és győri üzemegységek között kerültek szétosztásra. 

 

Győr-Moson-Sopron megyébe, azaz az egykori Kisalföld Volán területére tehát 1 darab új Neoplan került, melynek rendszáma PZW-177. A közel 14 méter hosszú autóbusz EURO VI emissziós besorolású 460 lóerős motorral, dönthető,- és oldalra kihúzható kényelmes ülésekkel, légkondicionálóval, modern utasinformációs rendszerrel, kézmosóval ellátott toalettel, valamint mobil eszközök töltésére alkalmas USB csatlakozókkal és 220 V-os hálózati csatlakozókkal szereltek. A járművezetők munkáját 12 sebességes MAN TipMatic automatizált sebességváltó, tolatókamera, adaptív sebességtartó automatika, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és automatikus vészfékrendszer segíti. Hosszabb, két járművezetőt igénylő belföldi és külföldi utakon a váltósofőr rendelkezésére áll egy hálófülke is, mely az utastérből nyílik. Az új busz a tervek szerint a Győr-Pécs vonalon, illetve belföldi és nemzetközi különjáratokon teljesít majd szolgálatot.

 

A beszerzésnek köszönhetően ismét lehetősége nyílt az ÉNYKK-nak, hogy frissítse helyközi állományát és egy régebbi autóbuszától megváljon. Ennek fényében selejtezésre került a győri helyközi üzemegységhez tartozó DUD-935 forgalmi rendszámú Ikarus 260-as.

 

A változások alapján az állományi listák és a képgalériák aktualizálásra kerültek. Friss külső-belső fotók az új PZW-177-ről a KÉPEK menüpont alatt érhetők el.

-