FRISS HÍREK

Megszűnt a Kisalföld Volán, indul az ÉNYKK

megjelent: 2015.01.01.

2014. december 31-én 23 óra 59 perckor megszűnt az ország 23 darab Volán társasága, köztük a Kisalföld Volán is. Szerepüket a 2015. január 1-én üzemkezdettől induló hat regionális közlekedési központ vette át. 

A társaság 1970. szeptember 1. óta működött Volán néven. 1981. január 1-jétől önálló lett, Kisalföld Volán Vállalat néven. 1992 decemberében részvénytársasággá vált, Kisalföld Volán Rt. néven, majd 2006-tól 2014. december 31-ig zártkörűen működő részvénytársaságként működött, Kisalföld Volán Zrt. néven. 

A Kisalföld Volánnal együtt az ÉNYKK Zrt.-be olvadt a Bakony Volán, a Balaton Volán, a Somló Volán, a Vasi Volán és a Zala Volán. Az új közlekedési központ irányításába, koordinálásába a volt Volánok eddigi munkatársai vesznek részt. A több mint négyezer főt foglalkoztató ÉNYKK központja Szombathely, ahol az üzemeltetési, a belső ellenőrzési, a gazdasági és a jogi szervezeti egységek irányítása történik. A cég bérszámfejtési és informatikai központja Győr. A táraság vezérigazgatója Papp László, a vezérigazgató-helyettese Busa Csaba, az üzemeltetési főigazgatója Derdák Miklós, a műszaki igazgatója Pákai Péter, az informatikai igazgatója Bodó Jenő. A létszámleépítés főként a vezetőket érinti, az autóbuszvezetőket és a szerelőket, karbantartókat nem. A megyén belüli üzemeltetési szervezet az eddigiekhez hasonlóan fog működni, azonban a megszokott flottaszíntől és a Kisalföld Volános feliratoktól végleg búcsút kell vennünk.

A több mint harminc éves név, mint Kisalföld Volán tehát megszűnt, január 1-től minden tekintetben az ÉNYKK Zrt. Nyugat-Magyarország autóbuszközlekedési szolgáltatója. A megyei buszközlekedéssel kapcsolatos hírek, menetrendek, tájékoztatók ezentúl a www.enykk.hu honlapon érhetők el. A Kisalföld Volán honlapja, a www.kisalfoldvolan.hu 2015. június 30-ig fog üzemelni.

A Kisalföld Volán megszűnése a gyoribuszok.hu esetében egyelőre nem jelent különösebb változást. A honlap 2015. január 1-től továbbra is elsősorban Győr, valamint Győr-Moson-Sopron megye tömegközlekedéséről, autóbuszairól, az ÉNYKK Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei tevékenységéről fog szólni. A honlapon található feliratok, szövegek, tartalmak korrigálása folyamatban van.

Búcsú a Kisalföld Volántól - képgaléria az ESEMÉNYEK menüpont alatt.

-