FRISS HÍREK

Megérkeztek megyénkbe az új Credo buszok

megjelent: 2018.04.03.

 

Ahogy arról a gyoribuszok.hu korábban már beszámolt, a Kavtex-Kühne Csoport, a Credo autóbuszok gyártója újabb száz darab járművet adhatott át a regionális közlekedési központoknak az elmúlt két hónapban. A nagy volumenű beszerzésből az ÉNYKK ezúttal is kivette a részét; összesen 35 darab új autóbusz érkezett a régióba. Győr-Moson-Sopron megye 5 darab Credo Inovellel, és 1 darab Credo Econellel gazdagodott.

 

A megyénkbe került új buszok elosztása a következőképpen alakult.

 

rendszám típus üzemegység

telephely

 
PPH-627 Credo Econell Sopron Völcsej
PPH-633 Credo Inovell Győr Bőny
PPH-634 Credo Inovell Sopron Sopron
PPH-635 Credo Inovell Mosonmagyaróvár Mosonszolnok
PPH-636 Credo Inovell Csorna Mórichida
PPH-637 Credo Inovell Kapuvár Himod

 

Az új autóbuszok tizenkét méter hosszúságúak, kényelmes ülésekkel, légkondicionálóval, valamint GPS vezérlésű utasinformációs rendszerrel szereltek. A járművezetők munkáját tolatókamera és robotizált sebességváltó segíti. A buszok egységesen a Wabco fékrendszerével, Voith retarderrel, valamint elől-hátul Rába futóművekkel készültek. Az Econell ajtóképlete 2-2-0, az Inovelleké 1-1-0.

 

A most forgalomba álló fenti, 6 darab új Credonak köszönhetően ismét lehetősége nyílik az ÉNYKK-nak, hogy frissítse helyközi és távolsági állományát, régebbi buszaitól megváljon, selejtezze azokat. A selejtezésre kerülő buszokról egy későbbi cikkben olvashattok majd bővebben.

A frissen beszerzett járművek már bekerültek az állományi listákba, azok mindegyike aktualizálásra került.

-