FRISS HÍREK

Példátlan busztűz Győrben - teljesen kiégett az ÉNYKK autóbusza

megjelent: 2018.03.17.


Kigyulladt, majd teljesen kiégett az ÉNYKK KCM-443 forgalmi rendszámú Nabi autóbusza 2018. március 16-án az esti órákban Győrben, a Bartók Béla utcában.

 

A gyoribuszok.hu információi szerint az 5-ös járatként közlekedő Nabi autóbuszvezetőjét a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyre érkezve figyelmeztette egy autós, hogy erősen füstöl a jármű hátulja. A sofőr miután meggyőződött erről, leszállítatta az utasokat, áramtalanította a járművet, majd porral oltó segítségével megpróbálta elfojtani a motortérből felcsapó lángokat. Időközben egy közelben járó kollégája is a segítségére sietett további poroltóval, ennek ellenére nem sikerült megfékezni a tüzet, így az átterjedt az utastérre. A helyszínre a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett a jármű. A tűz nagyságát mutatja, hogy a buszmegálló, valamint a szomszédságában álló lakóház redőnyei is megolvadtak a hő hatására.

A tűzoltók végül eloltották a lángokat, de a Nabi teljesen kiégett. A buszon öten utaztak, senki nem sérült meg. Az anyagi kár jelentős, az idén 15 éves KCM-443 további sorsa megpecsételődött. A helyszínelés és a műszaki mentés a késő esti órákban fejeződött be.

 

Példátlan eset ez a győri tömegközlekedés történetében, ilyen volumenű tűzeset nem történt még a megyeszékhelyen.

A friss helyszíni fotók az ESEMÉNYEK galériában érhetők el.

-