FRISS HÍREK

Győrben folytatják a veszprémi Ikarusok
megjelent: 2019.01.11.

 

2019-ben egy új fejezet kezdődött a veszprémi közösségi közlekedés történetében. 2019. január 1-jén a veszprémi önkormányzat tulajdonában lévő V-busz Közlekedési Kft. vette át Veszprém helyi autóbusz-közlekedésének üzemeltetését az ÉNYKK-tól. Az új cég első körben használt, de jó állapotú buszokkal kezdte meg a szolgáltatást a megyeszékhelyen, azonban a tervek szerint 2019 őszétől teljesen új buszokat állít majd forgalomba.

 

A fentiek értelmében az ÉNYKK-nak mintegy félszáz autóbusza szabadult fel Veszprémben az év első napjával. Bár a veszprémi járműpark gerincét legfőképpen a közel harminc éves Ikarusok alkották, a selejtezéseken túl lehetősége nyílt a cégnek, hogy a volt veszprémi állomány kevésbé koros, műszaki szempontból megbízhatóbb járműveit áthelyezze más üzemegységekhez. A győri helyi autóbusz-állomány idős korára való tekintettel a kisalföldi megyeszékhelyre is került néhány jármű a királynék városából, melyek a következők.

 

CLH-694 (Ikarus 280) - Veszprém, helyi üzemegység > Győr, helyi üzemegység
CLH-695
(Ikarus 280) - Veszprém, helyi üzemegység > Győr, helyi üzemegység
CLH-696 (Ikarus 280) - Veszprém, helyi üzemegység > Győr, helyi üzemegység
KAY-416
(Ikarus 280) - Veszprém, helyi üzemegység > Győr, helyi üzemegység

A buszokat ezekben a napokban festik át sárgára, illetve készítik fel a helyi igényeknek megfelelően az ÉNYKK győri és veszprémi műszaki telephelyein. Fontos megjegyezni, hogy ezek a 280-asok nem váltanak ki más buszokat, azaz a győri állomány innentől kezdve 105 darab járművet számlál. Ezzel az átcsoportosítással már szinte
biztosan garantálható, hogy mindig szükséges mennyiségű üzemképes autóbusz álljon a győri utazóközönség rendelkezésre.

A CLH-695 január 11-én áll forgalomba Győrben.


Nem kizárt, hogy a fenti járműveken kívül további autóbuszok is érkeznek még Veszprémből Győrbe a következő hetekben, ezekről később beszámolunk.

A fenti változások alapján az állományi lista aktualizálásra került.

-