FRISS HÍREK

Visszatekintés az óévre, avagy ez történt 2022-ben
megjelent: 2022.12.30.

Az év első időszaka a gyoribuszok.hu első saját sorozatának tervezésével, előkészítésével telt, melynek eredményeképp február végén bemutatásra került az "Egy Ikarus új élete" első része. A magánkézbe került GZF-217-ről szóló videót tavasszal az FLR-457, majd nyáron a GOL-307 bemutatása követte. A gyoribuszok.hu "Egy Ikarus új élete" című videós sorozatában olyan Ikarusok kerülnek bemutatásra, melyek egykoron a Kisalföld Volánnál, illetve jogutódjainál szolgáltak és megőrzésre kerültek az utókornak. A videókban a buszok tulajdonosai beszélnek értékmentő tevékenységükről, féltve őrzött Ikarusukról, valamint jövőbeli terveikről.

Márciusban ünnepeltük a gyoribuszok.hu fennállásának 14. évfordulóját, valamint ugyanebben a hónapban köszönthettük facebook oldalunk 4500. kedvelőjét.

2022-ben mintegy 9 darab új és 3 darab újszerű autóbusz állt forgalomba a Volánbusz Győr-Moson-Sopron megyei területén. Áprilisban 3 darab Credobus Econell 12 került átcsoportosításra Komárom-Esztergom megyéből, majd júniusban 5 darab új Mercedes-Benz Intouro M kezdte meg szolgálatát megyénkben. Ezeket a Kravtex-Kühne Csoport 4 darab új Credobus Inovell autóbusza követte az ősz folyamán. A térségünkbe érkezett új buszokról, azok paramétereiről és rendszámairól, valamint a beszerzésekhez kapcsolódó áthelyezésekről, selejtezésekről minden alkalommal teljes részletességgel beszámoltunk.

Áprilisban megrendezésre került a Volánbusz Retró Nap Hatvanban, ahol a vállalat értékmegőrző programjának keretein belül megőrzött ikonikus autóbuszokat tekinthették meg a látogatók.

Májusban ismét megrendezték az újfent hatalmas sikert arató III. Nemzetközi Ikarus Találkozót Tapolcán. A gyoribuszok.hu, mint a rendezvény hivatalos fotó- és videópartnere tartalmas képgalériával és egy videós összefoglalóval is jelentkezett a hatalmas tömegeket megmozgató eseményről.

A nyár folyamán először öt, majd egy második ütemben további négy MAN Lion's City A21 típusú szóló autóbusz került átcsoportosításra Pest megyéből Sopronba. A használt, de jó állapotú MAN buszok érkezésének, valamint az őszi soproni menetrend-ritkítás nyomán történt selejtezéseknek és áthelyezéseknek köszönhetően a soproni helyi járműállomány összetétele számottevően megváltozott az idei évben.

Ősszel ismét megrendezésre kerültek az Európai Mobilitási Hét győri programjai. Közlekedett a tatabányai Ikarus 55-ös faros nosztalgiabusz, meglátogathattuk a Volánbusz ipar utcai telephelyét, utazhattunk éjszakai járaton, valamint vásárolhattunk buszos relikviákat is. A gyoribuszok.hu a fenti eseménysorozatról képriporttal és egy videós összefoglalóval is tudósított.

Tesztbuszból idén sem szenvedtünk hiányt. Szeptemberben egy héten át közlekedett Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next tesztautóbusza Győrben és vonzáskörzetében. A gyoribuszok.hu a tesztfutásról részletes beszámolóval és tartalmas fotógalériával jelentkezett.

Szintén az őszi időszakban került megrendezésre a 16. mátyásföldi Ikarus Nap és a IV. Ferihegyi Ikarus Találkozó. A gyoribuszok.hu facebook oldala októberben már 4700 követőt számlált.

Idén decemberben ismét járt a Mikulás a Volánbusznál Győrben, melyről sok-sok fotóval tudósítottunk.

A szerencsétlenségek ez évben sem kerülték el megyénket. Több kisebb-nagyobb baleset mellett az év utolsó napjainak egyikén történt az a példátlan eset, amikor is először autónak ütközött, majd átszakította a Baross híd korlátját a Volánbusz egyik új Mercedes Intouro autóbusza Győrben. A témával foglalkozó cikk és poszt, valamint a kapcsolódó helyszíni fotó- és videóriport sokakat érdekelt, így ez idő tájt rekord mennyiségű látogató böngészett a gyoribuszok.hu oldalain.

A buszbeszerzések és buszos rendezvények közötti időszakokban sem maradtak frissülő tartalmak nélkül a gyoribuszok.hu látogatói, hiszen 2022-ben is több száz friss külső-belső fotó került fel a honlapra a győri és a soproni helyi buszpark járműveiről, valamint a helyközi üzemegységek autóbuszairól.

Külön köszönet illeti azokat az aktív látogatókat, akik az idei évben is megtöltötték érdekes tartalmakkal, felvételekkel a gyoribuszok.hu „Ti küldtétek” rovatát.

A fentiekből jól látszik, több szempontból is tartalmas, rendezvényekkel teli, videókban bővelkedő évet tudhatunk magunk mögött. A gyoribuszok.hu facebook posztjai több mint százezer elérést számláltak, de a gyoribuszok.hu-t is az előző évekhez hasonló gyakorisággal töltöttétek be 2022-ben. Jövőre se felejtsétek látogatni, kedvenceitekhez adni, lájkolni, követni, megosztani a 2023-ban 15 éves gyoribuszok.hu-t, ahol az elkövetkezendőkben is sok-sok fotó, videó, naprakész információ és érdekesség vár titeket a már megszokott minőségben!

-