FRISS HÍREK

Credo Econell 13 teszt az ÉNYKK-nál!

megjelent: 2017.01.12.

 

Az ÉNYKK tesztelheti utasforgalomban először az első 13 méteres Credo Econell-t Győr elővárosi, helyközi forgalmában.

 

A Kravtex 2016. augusztus 18-án jelentette be hivatalosan az új Credo Econell 13 és Credo Econell 13 CiTY modelleket, amelyek fejlesztése összhangban áll a Nemzeti Buszgyártási Stratégiával. Ahogy akkor ígérték, az elővárosi változat prototípusát már tavaly decemberben bemutatták, míg a városi modell várhatóan 2017 februárjában mutatkozik be. Az ÉNYKK-nak tesztelésre átadott új jármű tehát az első tagja a cégcsoport 13 méteres, növelt hosszúságú termékvonalának, és rekord kapacitásúnak számít a könnyűszerkezetű, alacsony belépésű autóbuszok szegmensében.

 

A Kravtex-Kühne Csoport 2016-ban felmérést készített a regionális közlekedési központok körében az országszerte üzemelő csuklós autóbuszok használatáról. Ebből kiderült, hogy Magyarországon legalább száz elöregedett csuklós autóbusz indokolatlanul közlekedik, hiszen az utasszám csökkenése miatt kihasználtságuk egyre alacsonyabb. A Nemzeti Autóbuszgyártási Cselekvési programmal összhangban a Kravtex-Kühne Csoport olyan szóló buszok fejlesztésébe kezdett, amelyek utaskapacitása megközelíti a csuklós buszokét, üzemeltetési költségeik viszont sokkal kedvezőbbek. A gyártó új modellje közel egy méterrel hosszabb a hagyományos buszoknál, alacsony saját tömege miatt viszont sokkal több utas szállítására képes, mint amennyi ebben a kategóriában szokásos. Így az új buszcsalád első példánya, az elővárosi Credo Econell 13 sok helyen nemcsak a szóló, hanem az alacsonyabb kihasználtságú csuklós autóbuszok kiváltására is alkalmas.

 

Az új magyar autóbuszt a következő hetekben az ÉNYKK tesztelheti utasforgalomban először. A tesztbusz a tervek szerint 2017. január 13-án áll forgalomba Győr elővárosi, helyközi forgalmában.

 

A tesztbusz menetrendje az alábbiakban olvasható.
 

 

 

 

 

 

A Credo Econell 13 műszaki adatainak részletes leírása letölthető az alábbi link alól (pdf): www.gyoribuszok.hu/hirek_kepei/1.pdf

 

A Credo Econell 13 és Econell 13 City Kravtex-Kühne Csoport által készített bemutatkozó anyaga pedig az alábbi link alól tölthető le (pdf): www.gyoribuszok.hu/hirek_kepei/2.pdf

 

-