FRISS HÍREK

Idén tavasszal sem maradunk hazai buszkiállítás nélkül; jön a BUSEXPO 2015

megjelent: 2015.04.08.

A tavalyi rekordlátogatottság után idén ismét megrendezi a BUSEXPO-t és a XXI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát a NiT Hungary. Április 22-én az év legnívósabb autóbuszos rendezvényén az ágazatot érintő új kihívások és perspektívák megvitatása mellett a legnagyobb gyártók és járműforgalmazók is képviseltetik magukat Zsámbékon a jövőt meghatározó technológiai innovációikkal.

2015 áprilisában ismét megrendezik a hazai autóbuszos ágazat legrangosabb rendezvényét, a BUSEXPO-t. A kiállítással egybekötött szakmai konferenciára április 22-én kerül sor a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központban.

Az esemény rangját az adja meg, hogy évről évre a legnagyobb gyártók és járműforgalmazók hozzák el legfrissebb technológiai újításaikat, amelyeket a helyszínen tesztelhetnek is az érdeklődők. Így a NiT Hungary által szervezett BUSEXPO ma már a szektor legjelentősebb fórumává nőtte ki magát, ahol a fejlődés zálogának tekinthető szakmai eszmecserékre, vitákra kerül sor.

Idén a vezértéma a helyközi személyszállítás új piaci modelljére való felkészülés lesz a 2016-os piacnyitás okán, de napirenden szerepel többek között az intelligens technológiák szerepe a közösségi közlekedés hatékonysága tekintetében, és a turistabuszok fővárosi közlekedési rendszerének egységes koncepciója is.  A rendezvény körüljárja a hazai gépjárművezető-hiány, és az utánpótlás kritikus helyzetének kényes témakörét, és a német és francia kötelező minimálbér kérdései mellett a nemzetközi autóbuszos személyszállításra vonatkozó áfa-regisztrációs kötelezettségre is kitérnek a szakértők.

Az előadók között szerepel Dr. Kerékgyártó János, az NFM Közlekedési Szolgáltatások Főosztály vezetője, Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára és Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója is.

A szektort érintő legfontosabb szakmapolitikai, gazdasági és közlekedésszervezési kérdéseket feszegető konferenciával egy időben, 9:oo órakor nyitja meg kapuit a kiállítás, amelyre a belépés ingyenes.

További információk a busexpo.hu és a nit.hu weboldalakon!

-