FRISS HÍREK

Áthelyezett helyközi buszokkal, valamint folyamatos fagyszolgálattal erősít az ÉNYKK Győrben

megjelent: 2017.01.09.

 

A napok óta tartó rendkívüli hidegre, s ezzel együtt a győri autóbusz-állomány idős korára való tekintettel - a tavalyi évhez hasonlóan - az ÉNYKK hat darab autóbuszt helyezett át Győrbe, s állított készenlétbe a felmerülő helyi buszhiány kielégítésére.

 

A nem enyhülő hideg időjárásnak köszönhetően az ÉNYKK folyamatos fagyszolgálatot is tart a győri telephelyén, mellyel a fagyással kapcsolatos műszaki problémákat igyekeznek megelőzni. Az ÉNYKK nem csupán a fagyszolgálattal, hanem a csuklós autóbuszok hétvégi, valamint csúcsidőn kívüli vezénylésével is megpróbálja megakadályozni a járművek elfagyását. Ez azt jelenti, hogy szombaton, vasárnap és a csúcsidőn kívüli időszakokban a megszokottnál több csuklós autóbusz közlekedik a megyeszékhely útjain, így mivel ezek a járművek nem állnak egyszerre hosszabb ideig a telepen, kevesebb eséllyel fagynak el a másnapi üzemkezdésre.

 

A fentiek ellenére az ÉNYKK-nak számolnia kell azzal is, hogy a megelőző intézkedések ellenére nem tud elegendő autóbuszt kiállítani a reggeli üzemkezdésekre. Ebben az esetben a győri és a mosonmagyaróvári helyközi üzletágtól átvezényelt készenléti járművek is forgalomba állhatnak.

 

Az áthelyezett, készenlétbe állított buszok rendszám és típus szerint:

AKE-903 (Ikarus 280)

GFX-658 (Rába Contact)
GFX-667 (Rába Contact)
JOB-896 (Rába Contact)
JOY-193 (Ikarus 260)
JXZ-915 (Ikarus 260)


A fenti átcsoportosításokkal minden bizonnyal a továbbiakban is megoldható lesz, hogy szükséges mennyiségű üzemképes autóbusz álljon a győri utazóközönség rendelkezésre.

 


A gyoribuszok.hu friss felvételén az egyik áthelyezett autóbusz, a JOY-193 tölti két járat közötti pihenőidejét a marcalvárosi végállomáson.

-