FRISS HÍREK

Átadták az új csornai buszpályaudvart

megjelent: 2008.03.04.

 

Hetvenmillió forintból újították fel a csornai autóbusz-pályaudvart. A beruházást a Kisalföld Volán végezte el, hivatalosan pénteken adták át a forgalomnak. Pénteken hivatalosan is átadták az utasoknak Csorna felújított autóbusz-pályaudvarát. A beruházás 70 millió forintba került, melyet a Kisalföld Volán önerőből finanszírozott.

 

A csornai buszmegálló történetét Soós Gyula idézte fel, aki 1954-ben került a céghez, később a városi üzem vezetője is lett. A nyugdíjas volános szerint 1954-ben egy dobozos busszal kezdtek. A jármű megállója a városközpontban volt. Néhány évvel később kényelmesebb buszmegállót kapott a város. 1979-ben költöztették mai helyére az állomást, 1984-ben építették át és nyerte el a ma is látható külsejét. A mostani felújítás, átalakítás során kívül is tatarozták az épületet. Kényelmesebbek lettek a várótermek és korszerűbb lett az informatikai rendszer.

 

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója a Kisalföldnek elmondta: e hálózatnak köszönhetően új a járatok mozgását figyelő naplórendszer is, mely a forgalmisták munkáját segíti. Újak lettek az információs táblák és a hangos utastájékoztatás is. A csornai autóbusz-pályaudvart naponta 480–500 járat érinti. Legjelentősebb a diákszállítás és a dolgozói utaztatás. A csornai ünnepségen Pócza Mihály köszöntötte a megjelenteket, majd Turi György csornai polgármester, Tóthné Temesi Kinga, a Regionális Közlekedésszervezési Iroda vezetője és dr. Dabóczi Kálmán, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Közszolgáltatások Szervezése Főosztályának főosztályvezetője mondott beszédet. Utána közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot.

 

-