FRISS HÍREK

6 új autóbusz a Kisalföld Volánhoz

megjelent: 2013.02.07.

6 db új Credo autóbusz, köztük egy Econell 12 érkezett a Kisalföld Volánhoz.

A Kisalföld Volán szerződéses kilométereinek és az Audi igényeinek - új gyárrész megnyitása - további növekedése miatt a Kravtextől vett bérbe 5 db IC12 és 1 db Econell 12 típusú fehér autóbuszt. A járművek egy határozott idejű szerződés keretében kerültek a Volánhoz, a bérlet a közbeszerzési értékhatár alatt van, így nem kellett közbeszerzést kiírniuk a bérletre. Ezek a buszok teljesen újak, nem azokról van szó, amelyeket a Kisalföld Volán egy használtbusz-beszerzési tender keretében szeretne megvásárolni.

Ezeket a buszokat további járművek követhetik, ha az Audis szerződéses járatok száma tovább bővül!

Az új IC12 típusnevet viselő járművek rendre 75-80 férőhelyesek, az utazást a légkondicionáló berendezés és az állítható ülések is komfortosabbá teszik. Iveco Tector Euro 5/EEV motorral, továbbá elől-hátul Rába futóművekkel szereltek. Újdonságot a beltér szövetei jelenthetnek, ezek eltérnek a korábbiaktól.

Az Econell 12 a prototípus busz, amely már 2011-ben és 2012-ben is járt tesztbuszként a Kisalföld Volánnál. FPT NEF 6/EEV típusú motorral és elől-hátul Rába futóművekkel szerelt. A retarder a Voith, a kormánymű az RBL, a fékek a Wabco termékei.

A tankoló-rendszert és a kasszákat már beszerelték, a Kisalföld Volán Zrt. felirat és a buszok elejére a cég logója is felkerült. Az új járművek 2013 február 6-án álltak forgalomba.

Az új rendszámok: IC12 > MHK-086, MHK-087, MHK-088, MHK-089, MHK-090; Econell 12 > MHK-091


(További friss fotók a HELYKÖZI képgalériában!)

 

-