FRISS HÍREK

35 darab új Credo busszal bővül az ÉNYKK járműállománya

megjelent: 2018.02.18.


A Kavtex-Kühne Csoport, a Credo autóbuszok gyártója újabb száz darab járművet ad át március végéig a regionális közlekedési központoknak. A megrendelést a cég és a Budapest Lízing Zrt. nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el. A buszok összértéke meghaladja a nettó 6,2 milliárd forintot.

 

A nagy volumenű beszerzésből ezúttal öt regionális közlekedési központ veszi ki a részét. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) részére 35 darab, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) részére 15 darab, a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) részére 20 darab, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK) részére 20 darab, míg a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ (KMKK) részére 10 darab új autóbusz kerül átadásra. A 72 darab Credo Econell és a 28 darab Credo Inovell az alábbi módon kerül szétosztásra a közlekedési központok között.
 

  ÉNYKK KNYKK

DAKK

DDKK KMKK
Credo Econell (db) 22 10 20 20 -
Credo Inovell (db) 13 5 - - 10

 

Az ÉNYKK-nál üzembe álló 35 darab autóbusz közül 22 darab elővárosi (Credo Econell), 13 darab pedig regionális (Credo Inovell) kivitelű. Az elővárosi járművek az utasajtóknál lépcső nélküli, alacsony belépésű kialakítású, ezért akadálymentesen használható a kerekesszékkel és babakocsival utazók számára. A buszok egységesen nagy teljesítményű klímaberendezéssel, GPS vezérlésű utasinformációs rendszerrel és robotizált sebességváltóval szereltek. Az ÉNYKK-hoz érkező új járművek közül 6 darab Győr-Moson-Sopron megyébe, 7 darab Vas megyébe, 12 darab Veszprém megyébe, 10 darab Zala megyébe kerül az alábbiak szerint.
 

  Győr-Moson-Sopron megye Vas megye

Zala megye

Veszprém megye
Credo Econell (db) 1 4 5 12
Credo Inovell (db) 5 3 5 -


Ahogy a fenti táblázatból is látszik, megyénkbe ezúttal 6 darab új Credo érkezik a következő hetekben. Egészen pontosan minden üzemegységhez egy-egy Inovell, valamint a sopronihoz egy Econell is. A PPH rendszámmezővel érkező új Credo buszok átadása február eleje óta folyamatosan zajlik. A gyártó 13-15 darab járművet ad át hetente a társaságoknak egészen március végéig. Az ÉNYKK első tételnyi új autóbuszát február 16-án vehették át a cég munkatársai, melyek a veszprémi-, az ajkai-, és a pápai üzemegységhez kerültek. Ezeket értelemszerűen további sok-sok Credo követi majd a következő hetekben.


Így gördül ki a még festékszagú Econell a gyár udvaráról.


A Győr-Moson-Sopron megyébe érkező járművek március végén kerülnek átadásra, így legkésőbb április első napjaiban már forgalomban is találkozhat velük az utazóközönség.
 


Az elsőként átadott darabok hamarosan forgalomba állnak Veszprém megyében.

 

Az elkövetkezendő időszakban rendszerbe álló új járműveknek köszönhetően ismét lehetősége nyílik az ÉNYKK-nak, hogy frissítse helyközi és távolsági állományát, régebbi buszaitól megváljon, selejtezze azokat. A selejtezésre kerülő buszokról egy későbbi cikkben olvashattok majd bővebben.

-